Event

Tibau Tavares & Göksel Yilmaz
15
Mar
2019

Tibau Tavares & Göksel Yilmaz

  • Location:Mauritsstraat 16, 3012 CJ Rotterdam, The Netherlands
  • Venue:Matrix Rotterdam
  • Length:09:00 pm

Tibau Tavares, music from Cabo Verde
(With special guest Göksel Yilmaz)

Tibau Tavares is een Kaapverdische zanger/gitarist/schrijver van het oudste eiland van de archipel Cabo Verde, Maio (mei). Maio is het eiland waar de muziekstijlen, het dansbare Coladera en de nostalgische Morna uit voorkomen.
Tibau heeft met zijn composities en stemgeluid iets moois en natuurlijks, poëtisch dromerig en dan weer dansbaar en uptempo. Het brengt je naar de bescheidenheid van de inwoners van dit eiland. Een pareltje die je niet mag missen!

Deur open: 20:00 uur
Concert: 21:00 uur
Tickets: € 10,00

https://youtu.be/jAdDQGXEvus

Biografie
José Mario Tavares Silva, alias Tibau Tavares werd geboren op 21 juli 1968 op Maio (vertaald Mei). Toen hij nog amper 6 jaar was, bouwde hij zijn eigen gitaar, om kort daarop in de lokale kerk te spelen. Tibau is een multi-instrumentalist en componist. Hij speelt onder andere gitaar, piano en cavaquinho en schrijft prachtige teksten over het alledaagse bestaan. Veel van zijn composities heeft hij gecomponeerd voor bekende Kaapverdische artiesten, waaronder Lura met het nummer “Ponciana e as Aguas”, het nummer “Tradição” dat door Gabriela Mendes werd opgenomen, de prachtige morna “Noite de Porto Inglês” opgenomen door Zizi Vaz, zoals ook voor onder anderen Mayra Andrade en Isa Pereira.

In 2013 is hij gevraagd deel te nemen aan de Duitse band “Pupkulies & Rebeca” voor de opnamen van hun eerste album, waarmee grote successen werden behaald over heel Europa en daardoor op vele Afrika festivals belandde. In 2017 werd het tweede album opgenomen “7Musicas” die zei lanceerden op het Afrika Festival van Würzburg in Duitsland.

Op dit moment is Tibau Tavares bezig met de voorbereidingen voor een nieuw album, dat naar alle waarschijnlijkheid in het najaar of einde van het jaar 2019 uitgebracht zal gaan worden.

Webdesign: Hewigraphic